Linne 1 – Rios’31 1 2-3

Published by

on

Zondag 10 december stond de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Rios’31 moest uit naar het kunstgras van Linne. Een blik op de stand liet zien dat er niet verloren mocht worden. Trainer Mart Jennissen had zijn tactisch plan overgebracht op de spelers. Bijzonder feit was de basisplaats voor Alessandro Bruisten. Voor hem had deze wedstrijd een speciaal tintje aangezien een deel van de leerlingen waaraan hij les geeft langs de lijn stonden. Linne begon gretig aan de wedstrijd en ging de duels fel aan. Rios’31 moest vooral weer even wennen aan het spelen op kunstgras. De opening was dan ook voor Linne. Echt grote kansen leverde dit niet op. Toch kwam Linne na 15 minuten op een 1-0 voorsprong. Een schot van 17 meter werd een paar keer van richting veranderd en belandde achter doelman Jordy in het doel. Hij zag de bal helaas te laat aankomen. Rios’31 kwam beter in de wedstrijd en kreeg ook enkele kansjes. Na een slechte bal van Linne was Burak er als de kippen bij en zocht een weg richting het doel van Linne en maakte koelbloedig de 1-1. Helaas kon Rios’31 niet lang van dit moment genieten want gelijk na de aftrap kwam Linne alweer op 2-1. Vlak daarna viel zelfs de 3-1, echter stond de speler van Linne die de bal terug kopte buitenspel.

In de rust werd de boel weer op scherp gezet en het eerste deel van de 2de helft was dan ook voor Rios’31. Na een aanval over links bleef de bal maar rollen en kwam uiteindelijk terecht bij Wouter. Die heeft afgelopen vrijdag overduidelijk aan zijn zelfvertrouwen gewerkt want hij plaatste de bal rustig langs de uitgekomen doelman van Linne. De verdiende gelijkmaker stond op het bord. Beide ploegen bleven aan elkaar gewaagd echter was het Linne dat uit een paar voorzetten tot kansen kwam. Jordy groeide steeds beter in de wedstrijd en was vastbesloten geen doelpunt meer tegen te krijgen. Als een kat sprong hij naar iedere bal en hield met een aantal knappe reddingen zijn ploeg in de wedstrijd. De wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen. Maar daar dacht agent Lafar duidelijk anders over. Hij had zoals gebruikelijk het vizier wel op scherp staan en liet de spelers van Linne zien hoe je een voorzet wel in het doel kopt. Rios’31 kwam vlak voor tijd op voorsprong en trok deze als een team over de streep. Voor iedere meter werd gestreden en zelfs Rick ging zonder te klagen linksback spelen toen dit van hem gevraagd werd. Daar waar Burak de laatste weken genoeg gele kaarten had verzameld voor praten nam vandaag zijn vader, Necati, deze taak op zich. Het mocht de pret echter niet drukke. Rios’31 wint de topper tegen Linne met 2-3 en gaat met een goed gevoel de winterstop in.